+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Kynologické cvičení na Šumavě

Nová Pec plná psů

Kynologické cvičení na Šumavě
kynologové HS

Od úterý do čtvrtka se kynologové sjeli do Nové Pece, kde proběhlo společné cvičení kynologické brigády.

Nabitý program pejskům vůbec nevadil. Již po cestě psovodi obdrželi do mobilních telefonů GPS souřadnice místa pátrání a hned po příjezdu, jako na ostré akci, vyrazili pátrat. Obecně bylo cvičení zaměřeno na orientaci v terénu a prohloubení znalostí s využitím GPS Dog Trace, které psovodům HS v letošním roce nakoupila. Po cvičení následovala přednáška obchodního zástupce firmy Dog Trace. Večeři ale čtyřnozí kamarádi museli posunout, čekalo je totiž ještě noční pátrání.

Druhý den se celá parta přesunula k rakouským hranicím, kde se využila budova starého hotelu a jeho přilehlého okolí. Vybydlené objekty zbloudilé osoby občas využívají a pes musí bez problémů nalézt všechny úkryty. V odpoledních hodinách pak přišla na řadu poslušnost a socializace.

Ve čtvrtek bylo hlavní téma pátrání v týmech. Psovodi se rozdělili do dvojic a měli za úkol prohledat přidělený prostor.

Všechny činnosti vycházejí z poznatků z ostrých pátracích akcí. Jen v minulém týdnu proběhli 2 pátrací akce (v Orlických horách a v Ralsku). Další společné cvičení mají psovodi naplánované za měsíc v Krušných horách

 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí