+ 420 1210, NON-STOP SOS
ilustrace na pozadí

Výstrahy

Krkonoše

Beskydy

Upozornění - Hřebenové túry: nedoporučujeme
Hřebenové túry: nedoporučujeme

Záchrana mladé snowboardistky

Beskydy, 7. ledna 2022 – Šestnáctiletá dívka se včera odpoledne těžce zranila při jízdě na snowboardu ve skiareálu Kohútka, k nehodě zamířil kromě horských záchranářů i vrtulník.

Záchrana mladé snowboardistky
Foto ze včerejšího zásahu

Pracovníci areálu zalarmovali beskydskou Horskou službu kolem půl čtvrté s tím, že dívka nezvládla jízdu na zledovatělém sněhu. „Podle úvodních informací byla nehoda natolik závažná, že slečna dokonce na malou chvíli upadla po nárazu na zem do šoku. Když jsme k ní dorazili, už s námi komunikovala a stěžovala si na brnění v horních končetinách,“ popsal situaci Antonín Paločko, zasahující člen Horské služby Beskydy.

Podle toho, jak dívka popsala její stav, měli záchranáři podezření na vážný úraz v oblasti páteře. „Vše jsme ihned konzultovali se Zdravotnickou záchrannou službou Moravskoslezského kraje. Pracovníci jejich dispečinku se pak rozhodli, že k nám vyšlou vzhledem k okolnostem vrtulník. Zároveň na Kohútku vyrazil i sanitní vůz,“ uvedl Antonín Paločko.

Po příletu si zraněnou snowboardistku převzal lékař Letecké záchranné služby z Ostravy. „Poté, co vyhodnotil její zdravotní stav, došel k závěru, že transport vrtulníkem není zapotřebí. Naši záchranáři dívku pak zafixovali do vakuové matrace a předali jí posádce sanitního vozu,“ doplnil Radan Jaškovský, náčelník Horské služby Beskydy s tím, že sanitka slečnu následně odvezla k dalšímu ošetření do nemocnice ve Vsetíně.

Kontakty:

Radan Jaškovský, náčelník Horské služby ČR, oblast Beskydy, GSM: 606 769 016

Tiskový servis HSČR, GSM: 606 630 593, e-mail: [email protected]

Ochrana osobních údajů | Správa cookies | Mapa stránek | Zobrazit klasický web | Zobrazit mobilní web

© Horská služba ČR, o.p.s.
543 51 Špindlerův Mlýn 260, T +420 499 433 230

ID schránky: u4zgr6q

Vyrobil Simopt, s.r.o., 2024

ilustrace na pozadí